Η φιλοσοφία μας

Ο παιδικός σταθμός και το νηπιαγωγείο είναι η πρώτη εμπειρία του παιδιού σε έναν ευρύτερο και πιο απαιτητικό κόσμο εκτός του οικογενειακού περιβάλλοντος, όπου θα γνωρίσει νέους ανθρώπους. Είναι σημαντικό αυτή η εμπειρία να είναι θετική για τα μικρά παιδιά και αυτό είναι που προσφέρουμε στις Κίτρινες Ομπρέλες: Να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται σε ένα ευχάριστο, ήρεμο, δομημένο, περιβάλλον, το οποίο θα παρέχει στο παιδί σας κοινωνικές, και συναισθηματικές δεξιότητες που θα το συντροφεύουν σ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.
 
Στόχος μας

είναι η άριστη εκμάθηση της ελληνικής αλλά και αγγλικής γλώσσας. Τα παιδιά τα οποία έρχονται σε επαφή με παραπάνω από μία γλώσσα σε μικρή ηλικία αναπτύσσουν μια σφαιρική αντίληψη και ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

Mεταβιβάζουμε

στα παιδια την αγάπη για τα βιβλία, μέσω της βιβλιοθήκης μας, η οποία είναι πλούσια τόσο σε ελληνικά οσο και αγγλόφωνα βιβλία.

Αγαπάμε

την σωματική άσκηση και την υγιεινή διατροφή. Παρέχουμε στους μαθητές μας καθημερινά γεύματα που προετοιμάζονται στον χώρο μας με φρέσκα και τοπικά προϊόντα.

Στηρίζουμε

τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού και για τον λόγο αυτο το σχολείο μας προβάλλει τις αξίες της ανεκτικότητας και του σεβασμού.

Αναπτύσσουμε

και εφαρμόζουμε το ‘’Σύστημα αξιών της Κίτρινης Ομπρέλας’’ στο σχολείο μας με σκοπό να βελτιώσουμε την κοινωνική συμπεριφορά των παιδιών και να καταπολεμήσουμε την επιθετική συμπεριφορά και το φαινόμενο του εκφοβισμού ‘’bullying’’.

Αποσκοπούμε

στην κοινωνική και πολιτική αγωγή των παιδιών, διότι η πρώτη τους σχολική εμπειρία είναι αυτή που θα βοηθήσει να κατανοήσουν τον κόσμο που τους περιβάλλει και τον ορισμό του "καλού πολίτη".

Αγαπάμε

την μουσική.Όλα τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πολυάριθμα μουσικά όργανα στην αίθουσα μουσικής.

Αγαπάμε

τα ζώα. Ενθαρρύνουμε τα παιδιά να μαθαίνουν ό,τι αφορά τα ζώα και να σέβονται τα δικαιώματά τους.

Σεβόμαστε

 το περιβάλλον. Εστιάζουμε στην ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των παιδιών στα θέματα της ενεργειακής εξοικονόμησης, της ανακύκλωσης και άλλων περιβαλλοντικών προγραμμάτων.

Επιθυμούμε

σε συνεργασία μαζί σας, να ενθαρρύνουμε τα παιδιά που είναι απρόθυμα να ενταχθούν στο σύνολο – καθώς πολλά παιδιά βρίσκουν την πρώτη τους επαφή με το σχολείο συντριπτική. Για τον λόγο αυτό θέτουμε σε λειτουργία ένα πρόγραμμα με το οποίο προσεγγίζουμε τα παιδιά σας ανάλογα με τις μαθησιακές ανάγκες τους.

Στόχος μας

είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν και να επικοινωνούν αμφίδρομα με τους ενήλικες, μ’ ένα θετικό και εποικοδομητικό τρόπο. Η επικοινωνία και η κοινωνικοποίηση των παιδιών είναι η πεμπτουσία του σχολικού μας προγράμματος.

Θεωρούμε

ως καλύτερο τρόπο εκμάθησης τις ερωτήσεις και τις δεχόμαστε όλες.  Η περιέργεια αποτελεί βασικό χαρακτηρηστικό των παιδιών. Καμία ερώτηση δεν είναι αστεία! Επιθυμία μας είναι η μεγιστοποίηση των γνωστικών δεξιοτήτων και πώς να δίνουν λύσεις σε προβλήματα.

Επιδιώκουμε

άριστες συνεργασίες – πεποίθησή μας είναι ότι τα παιδιά βοηθούνται με τον καλύτερο τρόπο από ένα σχολείο το οποίο δίνει έμφαση στην εξαιρετική συνεργασία και επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς, τους δασκάλους και άλλους συνεργάτες.

Μα πάνω απ’όλα

στοχεύουμε στην διαμόρφωση των κοινωνικών δεξιοτήτων, της αυτοεκτίμησης και της ανεκτικότητας των παιδιών μας. Χρησιμοποιώντας εκπαιδευτικές μεθόδους που έχουν την μέγιστη απόδοση στην κινητική, γνωστική, γλωσσική, κοινωνική συναισθηματική ανάπτυξη του κάθε παιδιού.